14 Temmuz 2012 Cumartesi

Yazarken neye dikkat edelim ?

Yazmaya başlamadan önce bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Kendinize bir fiil listesi çıkarın özellikle upper ve advanced kurlarında ki readingleri inceleyerek. Birde geçmişte yazdığınız essaylare bakıp en sık kullandığınız işinize en çok yarayacak sıfat ve zarları belirleyin, ve yine aynı şekilde sıfat ve zarf listesi çıkarın. Özellikle eş anlamlılarını bulun.
Yazarken Şaban Demirkol arkadaşımızn söylediği gramer tekniğini kullanmaya dikkat edelim. Nedir bu,
Noun clause
Perfect tense
Causative
Passive
Relative
If type 1-2-3
Bu yazılanları en az bir cümlede bile olsa kullanmak. Çünkü bir cümlede bile doğru kullansak okuyan hocanın gözünde bu gramer konusunu biliyor olarak gözükeceğiz ve notumuz durduk yere artacak.Nerede kullanacam dediğinizi duyuyorum :) Kasmıyoruz kendimizi, perfect tense intoda kullanılabilir, future tense opinion kısmında kullanılabilir, noun clause thesis statement yada supporting idea verilirken kullanılabilir, passive ve causative her yerde kullanılabilir.
SON olarak yazarken konuyu düşünün ve aklınıza gelen ilk cümleyi yazın. Yazarken duraksayıp şöyle yazsam daha iyi olurdu diye düşündüğümüz an kaybettiğimiz andır çünkü tüm organizasyonu değiştirmek zorunda kalıyoruz bir cümleyi değiştirdik diye.Bugün farkına vardım sizde de oluyordur belki :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder